Brisbane (07) 3217 4500

A Kids Play Space Designed with the Community in Mind

A multifunctional children’s entertainment play space was created in a vacant tenancy for our client with a goal to inspire imaginative play for young families and drive visitors to the centre.

The design concept is inspired by local landmarks, with a focus on authentic natural timbers and fun pops of colour – creating a stylish, practical and safe facility for children to burn off energy and inspire creativity.

The front facade uses colourful signage and trailing greenery and white picket fencing which visitors can peek into to inspire a sense of discovery and reflect the architecture of Brisbane’s Western suburbs.

Once inside they will be greeted by a fresh atmosphere, with new internal walls featuring blue sky imagery and wall graphics of Mt Coot-tha the Walter Taylor bridge and the centre. Green tiered seating covered in foam blocks in the corner ties into the mountain theme and offers multiple uses as both seating for events or performances and as a climbing frame.

A large area of astro turf, underlaid with soft fall for safety, forms a central space for a variety of games and activities with bench seating along the side wall providing seating for parents and clear sight lines throughout the space.

A race track flows along the entire back area of the space with a design of the iconic Coronation Drive and runs alongside floor artwork of the Brisbane river. Children’s racing cars and aeroplanes in a classic vintage-style design ensure fun for children while maintaining a cool aesthetic.

A freestanding timber house forms a ‘shop’ zone with timber shopping trolleys and produce for children to interact with and pram parking for convenience.

A separate library zone in one corner also features the house motif as a bookshelf with a cute and colourful tipi and animal floor cushions creating a cozy nook for quiet play.

A cubby fort with a set of stairs and slide separates the library nook from the rest of the space and is a highlight of the play area.

The contemporary, fun atmosphere of the space was created with a goal to inspire young families to stay and play, increasing customer engagement and shopping time within the centre. Contact us at info@vmplus.com.au to find out more about how tenancy activations can increase foot traffic and engage your customers.

For more children’s activations, read all about our conversion of a vacant tenancy into an Enchanted Woodland Play Park below:

An Enchanted Woodland Play Park Comes to Life